Go Back
+ servings
Gulerodspandekager a la gulerodskage

Gulerodspandekager

Sunde gulerodspandekager a la gulerodskage. Som at spise kage til morgenmad. Opskriften giver 8-10 pandekager svarende til to personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • 2 gulerødder (mellemstørrelse)
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ øko citron (skallen)
  • ¾ dl rosiner
  • smør (til stegning)

Serveringsforslag

  • græsk yoghurt
  • stødt kanel
  • honning

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Blend havregryn i en minihakker eller lignende, til det bliver til fint havremel.
  • Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern.
  • Rør alle ingredienser godt sammen og lad dejen trække i 5 minutter.
  • Steg pandekagerne ved middelvarme i smør – vær tålmodig og vend dem først, når bunden har sat sig og er blevet gylden.
  • Til toppen kan du røre en klat græsk yoghurt sammen med lidt stødt kanel og en smule akaciehonning.