Go Back
+ servings
Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

De bedste hjemmelavede romkugler i luksus version med kagerester, kakao, rom, marmelade og rullet i kokos. Klassisk og lækkert.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 300 g kagerester (gerne 50 % god, konfektagtig chokoladebrownie og 50 % anden mere ‘tør’ kage)
  • spsk marmelade
  • 2 spsk god kakao
  • 3 spsk rom (alternativt et par tsk romessens)
  • kokosmel

Fremgangsmåde

  • Blend kagerester til smuldr i en foodprocessor eller minihakker og kom dem op i en skål.
  • Rør marmelade, kakao og rom i og smag til. Denne opskrift er ret vejledende, og det er vigtigt, at du prøver dig frem, da det kan afhænge meget af dine kagerester.
  • Rul romkuglemassen til runde romkugler og rul dem i fx kokosmel og evt. frysetørrede hindbær, hvor sidstnævnte gav en smule syrlighed.
  • Opbevar dem på køl i en lukket boks – de smager næsten endnu bedre dagen efter.