Go Back
+ servings
Tærte med græskar, løg og feta

Tærte med græskar, løg og feta

En skøn og forholdvis fedtfattig vegetarisk tærte med græskar, løg og feta. Til aftensmad til 4 personer med en simpel grøn salat til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 400 g græskar (hokkaido eller butternut, fri for kerner)
  • 4 løg (store )
  • 3 æg
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk frisk timian
  • 80 g feta
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Skyl græskar (der er skrabet fri for kerner) og skær det i små tern.
  • Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med 2 spsk olivenolie og timian.
  • Bag ved 180 grader i 20 minutter.
  • Skræl imens løg, halver dem og skær dem i tynde både.
  • Steg dem på en middelvarm pande med 1 spsk olivenolie, lidt salt og peber i 15 minutters tid, til de er blevet bløde og lidt brune.
  • Lav tærtedejen som beskrevet via linket. Smør eller spray en tærteform og tryk så dejen ud i tærteformen og op ad kanterne.
  • Forbag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter - gerne sammen med græskar.
  • Pisk æg, creme fraiche, mælk og et drys salt + peber i en skål.
  • Fordel hokkaidotern og løg på den forbagte bund.
  • Smuldr feta ovenpå, drys med evt. med lidt ekstra timian og hæld æggemassen over.
  • Bag tærten ved 180 grader i cirka 30-35 minutter – skru evt lidt ned undervejs eller kom staniol over tærten, hvis den bliver for mørk på toppen.