Go Back
+ servings
Honningbrød

Honningbrød

Et krydret og saftigt honningbrød med rosiner, mandler og masser af krydderier. Perfekt med tandsmør på til jul.
5 fra 4 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 200 g honning
  • 200 g brun farin
  • dl friskpresset appelsinsaft
  • 450 g mel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 100 g rosiner
  • dl mandler (gerne ristede)

Køkkenudstyr

  • Brødform

Fremgangsmåde

  • Varm honning, sukker og appelsinsaft forsigtigt op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Lad det afkøle lidt.
  • Bland mel, natron, krydderier, rosiner og hele, ristede mandler i en skål.
  • Pisk hurtigt ægget i den let afkølede honningmasse og rør det sammen med de tørre ingredienser.
  • Kom dejen i en smurt rugbrødsform (cirka 28 cm).
  • Bag brødet ved 170 grader varmluft i cirka 45 minutter.
  • Lad det afkøle lidt og spis med koldt smør. Opbevar resten i en pose, gerne på køl.