Go Back
+ servings
Biscotti med mandler, appelsin og hvid chokolade

Biscotti med mandler, appelsin og hvid chokolade

Sprøde italiensk cantuccini eller biscotti med mandler, appelsin og hvid chokolade. En skøn sprød småkage.
5 fra 1 stemme
Antal: 30 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 4 dl hvedemel
  • 2 dl rørsukker
  • 1 øko appelsin (skallen)
  • 1 nip salt
  • tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 50 g hvid chokolade (grofthakket)

Fremgangsmåde

  • Overhæld mandlerne med kogende vand, lad dem trække i 10 minutter og smut skallen af.
  • Rist dem i ovnen ved 180 grader i 5 minutter og lad dem køle af.
  • Bland imens hvedemel, sukker, fintrevet appelsinskal, hele mandler, grofthakket hvid chokolade, bagepulver, salt og vanilje i en skål.
  • Lav en fordybning i midten, kom æg i og ælt, til dejen netop hænger sammen. Tilsæt evt lidt appelsinsaft hvis dejen virker for tør.
  • Del dejen i 2 og rul hver halvdel til en tyk pølse på 3-4 cm tykkelse.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade (ca 2 cm højde).
  • Bag dem ved 175 grader i 25 minutter.
  • Tag bagepladen ud og skær stængerne i 2 cm skiver på skrå, så du får cirka 30 stk.
  • Fordel dem på bagepladen og bag videre ved 120 grader i 30-40 minutter.
  • Sluk for ovnen og lad dem stå på eftervarmen, så de kan tørre helt og blive sprøde.
  • Afkøl og opbevar de sprøde biscotti i en lufttæt boks.