Go Back
+ servings
Olivenboller med oregano og soltørrede tomater

Olivenboller med oregano og soltørrede tomater

Middelhavsinspirerede olivenboller med oregano og soltørrede tomater. Perfekte til madpakken, fx som sandwich eller bare som de er.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid9 timer

Ingredienser

  • 450 ml vand (koldt )
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk tørret oregano
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 g oliven
  • 8 soltørrede tomater

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Opløs gær i koldt vand i en skål.
  • Tilsæt sukker, havregryn, fuldkornsmel, oregano og salt og rør derefter hvedemel i, til alt melet er rørt ind i dejen.
  • Skær soltørrede tomater i mindre tern, halver oliven og rør begge dele i dejen.
  • Dæk skålen med et tætsluttende låg/film og sæt skålen på køl natten over.

Næste morgen

  • Tag skålen ud næste dag og brug en ske til at klatte boller op på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme, og sæt bollerne ind, når ovnen er varm.
  • Skru med det samme ned på 220 grader og bag bollerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde udenpå og lyder hule, når du banker på bunden.