Go Back
+ servings
Kage med kikærter, peanutbutter og chokolade

Kage med kikærter, peanutbutter og chokolade

En sundere kage med kikærter, peanutbutter og mørk chokolade
5 fra 1 stemme
Antal: 7 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 1 dåse kikærter (svarer til 240 g kogte kikærter)
  • 2 spsk smør (+ 1 tsk til topping)
  • 1 banan (moden)
  • 2 spsk agavesirup (eller honning)
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • dl mælk
  • tsk bagepulver
  • 1 øko citron (skallen)
  • 2 spsk peanutbutter (crunchy)
  • 90 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld peanuts (saltede og ristede)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Blend havregryn til mel.
  • Smelt 2 spsk smør i en gryde og kom det i blender/minihakkeren sammen med kikærter, banan, agavesirup, æg, mælk, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.
  • Blend til en cremet konsistens.
  • Hak 65 g chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanutbutter.
  • Kom dejen i en lille form (ca 18 x 18 cm) foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Smelt de sidste 25 g chokolade med 1 tsk smør over vandbad og dryp over den kolde kage.
  • Drys med grofthakkede peanuts og opbevar gerne på køl – det gør kun kagen bedre, hvis du spørger mig.