Go Back
+ servings
Brunkager - klassisk opskrift på den nemme julesmåkage

Brunkager

De bedste nemme, sprøde og krydrede brunkager med mandler og pistacienødder - julens bedste småkager.
4.80 fra 5 stemmer
Antal: 100 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse8 minutter
Køletid3 timer

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • tsk stødt kanel
  • tsk stødt nelliker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk natron
  • 315 g hvedemel
  • 100 g mandler
  • 50 g pistacienødder

Noter

Du kan sagtens smide brunkage-pølserne i fryseren i en pose. Når lysten til brunkager melder sig, kan du tage en pølse op, skære den ud og så bage dem direkte fra frys, som der står ovenover.

Fremgangsmåde

  • Tag smør ud 10 minutter før og pisk det derefter med sukker, sirup og krydderier.
  • Pisk natron og 275 g af melet i også.
  • Hak mandlerne groft.
  • Ælt pistacienødder, hakkede mandler og resten af melet i dejen med hænderne, til det akkurat er blandet sammen.
  • Del dejen i tre og rul hver del til en tyk pølse (ca 3-4 cm i diameter).
  • Læg pølserne på et spækbræt og form dem eventuelt firkantede.
  • Dæk brunkage-pølserne med film og kom dem på køl i nogle timer eller meget gerne natten over. Se note.
  • Skær en (eller alle 3) pølser ud til småkager på ca 3 mm tykkelse.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 6-9 minutter (afhængig af tykkelse). Hold øje med dem da de hurtigt bliver mørke.
  • Lad dem blive på bagepladen i 5 minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af.
  • Opbevar i en lufttæt boks.