Go Back
Chokolade granola med banan og figner

Chokolade granola med banan

Sprød og lækker chokoladegranola sødet med banan og tilføjet tørrede figner og nødder. Perfekt for ekstra luksus på yoghurt til morgenmad.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 2 bananer (store og modne)
  • 3 spsk kokosolie
  • 400 g havregryn (grovvalsede )
  • 3 spsk kakaopulver (usødet)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk fint salt
  • 1 dl frø og kerner (fx solsikke, græskarkerner og sesamfrø)
  • 1 dl nødder (grofthakkede (fx hasselnødder og mandler))
  • 1 håndfuld tørrede figner
  • 2 spsk honning ( for ekstra sødme, kan udelades)
  • 1 håndfuld mørk chokolade (hakket)

Noter

Kom så meget chokolade i, som din samvittighed tillader. Det smager aldrig dårligt at komme mere i.

Fremgangsmåde

  • Mos bananerne sammen med smeltet kokosolie (og evt honning).
  • Kom resten af ingredienserne pånær figner og chokolade ned til de moste bananer og blandt godt – gerne med dine hænder.
  • Fordel på en bageplade med bagepapir og bag først ved 180 grader i 15 minutter.
  • Rod og hak lidt rundt i det og giv det 15 minutter mere ved 140 grader.
  • Hak lidt mere i det, sluk ovnen og lad det stå 1/2 times tid på eftervarmen, så det kan tørre helt ud.
  • Lad din granola køle helt af.
  • Fjern den lille hårde stilk på fignerne og skær dem ud i små stykker.
  • Hak chokolade.
  • Vend figner og chokolade i den kolde granola.
  • Opbevar i en lufttæt beholder.