Go Back
+ servings
Bløde chokoladeboller med kardemomme

Bløde chokoladeboller med kardemomme

Luftige og bløde chokoladeboller med kardemomme, der efter min mening bør spises med (tand)smør
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 1,5 dl vand (lunkent )
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk fint salt
  • 1 æg ( + 1 til pensling)
  • 50 g smør (blødt )
  • 2,5 dl cremefraiche (18%)
  • 450 g hvedemel (du kan erstatte 100 g med fuldkornsmel)
  • 125 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand i en stor skål.
  • Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  • Rør 1 æg, blødt smør og cremefraiche i.
  • Hak chokoladen groft og vend det med 1 stor spsk af melet.
  • Rør resten af melet i skålen lidt ad gangen, til al mel er optaget og ælt gerne et par minutter.
  • Rør til sidst hurtigt chokoladen i – gerne med en ske eller i røremaskine, så varmen fra dine hænder ikke smelter chokoladen.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i 10 stykker og form dem til runde boller.
  • Placer bollerne tæt ved siden af hinanden (1-2 cm mellemrum) på en bageplade med bagepapir
  • Lad dem efterhæve under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 15-18 minutter nederst/midt i ovnen. Skru ned, hvis bollerne bliver for mørke undervejs.
  • Lad dem afkøle en smule på en bagerist.