Rør gær ud i det lunkne vand i en stor skål.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Rør 1 æg, blødt smør og cremefraiche i.
Hak chokoladen groft og vend det med 1 stor spsk af melet.
Rør resten af melet i skålen lidt ad gangen, til al mel er optaget og ælt gerne et par minutter.
Rør til sidst hurtigt chokoladen i – gerne med en ske eller i røremaskine, så varmen fra dine hænder ikke smelter chokoladen.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Kom dejen ud på et meldrysset bord.
Del dejen i 10 stykker og form dem til runde boller.
Placer bollerne tæt ved siden af hinanden (1-2 cm mellemrum) på en bageplade med bagepapir
Lad dem efterhæve under et viskestykke i 30 minutter.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 15-18 minutter nederst/midt i ovnen. Skru ned, hvis bollerne bliver for mørke undervejs.
Lad dem afkøle en smule på en bagerist.