Go Back
+ servings
Mexicansk lasagne med chorizo og kål

Mexicansk lasagne med chorizo og kål

En lækker, cremet og smagsfuld mexicansk lasagne med masser af kål, krydderier og chorizo. Der er til 4 sultne eller 6 almindeligt sultne personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Sauce

  • 100 g chorizo (pølse, ikke pålæg)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano (tørret )
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 0,5 spsk chiliflager
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spidskål
  • 1 dåse tomatpure
  • 5 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater

Bechamel

  • 2 spsk smør
  • spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1 håndfuld revet ost (+ lidt ekstra til toppen)
  • salt og peber
  • lasagneplader

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Gryde

Fremgangsmåde

Sauce

  • Pil skindet af choriozopølsen og skær den i små, grove tern.
  • Steg ternene i en gryde ved middel-høj varme, til fedtet begynder at smelte.
  • Skræl og hak løg og hvidløg og kom det i gryden.
  • Hak spidskålet fint og kom det i gryden sammen med krydderierne.
  • Steg det hele i 5 minutters tid, til kål og løg er bløde.
  • Tilsæt tomatpure, dåsetomater og vand.
  • Lad det hele simre under låg, imens du laver bechamel og smag så til med salt.

Bechamel

  • Smelt smør i en lille gryde ved mellem-høj varme.
  • Tilsæt mel og pisk et par minutter for at riste melsmagen væk. Pisk hele tiden.
  • Tilsæt 2 dl mælk, tag gryden af varmen og pisk til en ensartet ‘creme’.
  • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker hele tiden, så vil den tykne.
  • Tilsæt revet ost, godt med salt og peber og stil gryden til side.

Samling

  • Læg lasagnen i lag i et smurt ildfast fad.
  • Først en smule kål-tomatsauce, lasagneplader, kål-sauce, bechamel, lasagneplader, kål-sauce, bechamel osv.
  • Lav 3-4 lag af lasagneplader og slut med bechamel.
  • Drys gerne med lidt revet ost og tørret oregano på toppen og bag lasagnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.