En lækker, cremet og smagsfuld mexicansk lasagne med masser af kål, krydderier og chorizo. Der er til 4 sultne eller 6 almindeligt sultne personer.
5 fra 3 stemmer
Servings: 5personer
Forberedelse35 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Ingredients
Sauce
100gchorizo(pølse, ikke pålæg)
1løg
3fedhvidløg
1spskoregano(tørret )
1spskstødt spidskommen
0,5spskchiliflager
1spskrøget paprika
1spidskål
1dåse tomatpure
5dlvand
1dåse hakkede tomater
Bechamel
2spsksmør
1½spskhvedemel
6dlmælk
1håndfuld revet ost(+ lidt ekstra til toppen)
salt og peber
lasagneplader
Køkkenudstyr
Ildfast fad
Gryde
Fremgangsmåde
Sauce
Pil skindet af choriozopølsen og skær den i små, grove tern.
Steg ternene i en gryde ved middel-høj varme, til fedtet begynder at smelte.
Skræl og hak løg og hvidløg og kom det i gryden.
Hak spidskålet fint og kom det i gryden sammen med krydderierne.
Steg det hele i 5 minutters tid, til kål og løg er bløde.
Tilsæt tomatpure, dåsetomater og vand.
Lad det hele simre under låg, imens du laver bechamel og smag så til med salt.
Bechamel
Smelt smør i en lille gryde ved mellem-høj varme.
Tilsæt mel og pisk et par minutter for at riste melsmagen væk. Pisk hele tiden.
Tilsæt 2 dl mælk, tag gryden af varmen og pisk til en ensartet ‘creme’.
Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker hele tiden, så vil den tykne.
Tilsæt revet ost, godt med salt og peber og stil gryden til side.
Samling
Læg lasagnen i lag i et smurt ildfast fad.
Først en smule kål-tomatsauce, lasagneplader, kål-sauce, bechamel, lasagneplader, kål-sauce, bechamel osv.
Lav 3-4 lag af lasagneplader og slut med bechamel.
Drys gerne med lidt revet ost og tørret oregano på toppen og bag lasagnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.