Go Back
+ servings
Affogato - nem dessert med is og kaffe

Affogato

Affogato er en simpel og lækker italiensk isdessert med vaniljeis og kaffe. Lav din vaniljeis selv eller køb en af god kvalitet
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse8 minutter

Ingredienser

  • 300 ml kaffe (jeg har brugt to 'Pecan Biscotti' kapsler)
  • 4 kugler vaniljeis (købt eller hjemmelavet (tryk på link))
  • 1 appelsin (øko (kan undlades))

Noter

Vælg en kaffe du godt kan lide - gerne en lidt stærk én. Min har smag af pekannødder og biscotti, der sammen med appelsinskal giver det et lidt julet twist. Er du mere til stærk espresso, bruger du bare det. Her skal du dog bruge lidt mindre kaffe (måske omkring 30-40 ml per glas), da den er stærkere. 

Fremgangsmåde

  • Bryg varm kaffe.
  • Kom en kugle vaniljeis i hvert sit glas eller kop.
  • Riv lidt fintrevet appelsinskal over hver kugle is.
  • Hæld varm kaffe over efter behov.