Go Back
+ servings
Pull apart brød med hvidløgssmør og ost

Pull apart brød med hvidløgssmør og ost

Lækkert svampet pull apart brød med hvidløgssmør, persille og ost til suppe eller som det er
5 fra 1 stemme
Antal: 1 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 30 g gær
  • 2,5 dl vand (lunkent )
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g mel (gerne halv durum, halv hvede)

Fyld

  • 3 spsk smør (blødt)
  • 1 fed hvidløg (eller 2 hvis du er stor hvidløgsfan)
  • 1 bundt frisk persille
  • 150 g ost (gerne en smagsfuld en a la modnet cheddar eller vesterhavsost)

Køkkenudstyr

  • Brødform

Fremgangsmåde

  • Kom gær og vand i din røremaskine og rør rundt, til gæren er opløst.
  • Tilsæt olivenolie, salt og sukker og derefter melet lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt igennem i 5-7 minutters tid ved medium hastighed, til dejen er glat og elastisk.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  • Pres hvidløget og rør det i det bløde smør.
  • Hak persille fint og riv osten groft.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca 40 x 40 cm.
  • Smør hvidløgssmørret ud på dejen, drys persille over og drys ost over. Sørg for at der er fyld på hele dejen.
  • Skær den store firkant i 16 lige store firkanter.
  • Placer 3-4 stykker ovenpå hinanden (som lag, skiftevis dej og fyld).
  • Smør en stor rugbrødsform med en smule olie.
  • Vend forsigtigt dine lag, så du kan sætte dem op ad hinanden i formen. Forestil dig en liggende stak af skiftevis dej og fyld (se billeder).
  • Dæk formen med viskestykke og lad den efterhæve i 30 minutter.
  • Bag brødet ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter, til det er gyldent på toppen. Skru evt. en smule ned til sidst.