Go Back
+ servings
Grov galette med porrer, bacon og ost

Galette med porrer, bacon og ost

En lækker og sprød galette med porrer, bacon og ost. Server den med en simpel og frisk salat til, og så er der mad til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Dej

  • dl fuldkornsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olie
  • ½ dl cremefraiche

Fyld

  • 100 g bacon (i skiver)
  • 4 porrer
  • 2 løg
  • 2 spsk frisk timian (eller 1 spsk tørret, kan også være rosmarin)
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 håndfuld ost (groftrevet, fx modnet cheddar)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Ælt ingredienserne til dejen sammen og kom vand i, til du har en sammenhængende dej - måske omkring 0,5 dl.
  • Kom dejen på køl, imens du laver fyldet.
  • Skær bacon i små tern og steg dem sprøde på en varm pande.
  • Kom dem på et fedtsugende papir og hæld det meste af fedtet fra (gem en spsk eller to på panden).
  • Skær ender fra porrerne, skyl dem godt og skær dem i tynde skiver.
  • Skræl løg og skær også dem i tynde skiver.
  • Steg løg og porrer ved middel-svag varme i den resterende baconfedt med et drys salt, peber og timian, til det bliver blødt og falder lidt sammen. Det tager cirka 15 minutter.
  • Rør til sidst bacon i.
  • Pisk æg, creme fraiche, ost og friskkværnet peber sammen i en skål (gem en stor spsk ost til senere).
  • Rul dejen ud til en cirkel, evt. mellem 2 stykker bagepapir. Dejen er grov, og der skal arbejdes lidt for at få den rund, men den må gerne være rustik.
  • Fordel porrerblandingen i midten og lad 2-3 cm af kanten være fri.
  • Fordel æggemassen ovenpå, fold kanterne ind over og sørg for at lukke eventuelle huller.
  • Drys med den sidste ost og bag i cirka 30-35 minutter ved 180 grader varmluft, til galetten er gylden og fyldet fast.
  • Lad den afkøle i 5-10 minutter og spis.