Go Back
+ servings
Sprøde ærtefalafler med pita og tahindressing

Ærtefalafler med pita, grønt og tahindressing

Lækre sprøde ærtefalafler i en pita a la Mellemøsten med sprød kål, bagt aubergine og cremet tahindressing
5 fra 1 stemme
Antal: 5 personer
Forberedelse45 minutter

Ingredienser

Ærtefalafler

  • 200 g tørrede kikærter (lagt i blød natten over)
  • 150 g ærter (fra frost)
  • 1 løg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 citron
  • ½ spsk salt
  • neutral olie ( til stegning)

Tahindressing

  • 2 spsk tahin
  • ½ citron
  • vand
  • 1 tsk stødt spidskommen

Serveringsforslag

  • pitabrød
  • 1 spidskål
  • feta
  • 1 aubergine

Noter

Husk at sætte dine kikærter i blød natten over.

Køkkenudstyr

  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Skær auberginen i mindre stykker og vend dem i lidt olie og et drys salt.
  • Bag dem i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i 20-25 minutter.

Ærtefalafler

  • Brug en stavblender til at blende ingredienserne til falaflerne sammen.
  • Form små kugler til falafler med din hånd.
  • Steg dem sprøde på begge side ved middel-høj varme på en pande, hvor bunden lige er dækket af varm olie - formentligt af to omgange.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tahindressing og fyld

  • Lav tahindressingen ved at røre tahin og citronsaft sammen.
  • tilsæt derefter en god slat vand, til du har en tynd yoghurtlignende konsistens.
  • Smag til med spidskommen og salt.
  • Snit kål fint og smuldr feta i mindre stykker.
  • Lun pitabrød et par minutter i ovnen lige inden servering.