Go Back
+ servings
Havregrynsboller med gulerod

Havregrynsboller med gulerod

Koldhævede sprøde og svampede havregrynsboller med gulerødder
5 fra 2 stemmer
Antal: 9 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt
  • 150 g havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 gulerødder (mellemstørrelse )
  • 125 g fuldkornsmel
  • 325 g hvedemel

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Opløs gær i vandet og rør derefter yoghurt, honning, salt og kardemomme i.
  • Skræl gulerødder og riv dem groft.
  • Kom dem i skålen sammen med havregryn og rør det sammen.
  • Tilsæt så mel lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 10 minutters tid - gerne på røremaskine.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og stil den på køl natten over.

Næste morgen

  • Klat boller ud på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Drys evt. med havregryn.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme.
  • Sæt bollerne ind, skru ned på 220 grader og bag så bollerne i cirka 20 minutter.