Go Back
+ servings
Marokkansk gryderet med kikærter

Marokkansk gryderet med aubergine, kartofler og kikærter

Denne marokkanske gryderet er fuld af smag og konsistens, og den er perfekt til 4 personer. Serverer du den til ris eller kartoffelmos, er der måske endda til 6 personer.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g kartofler
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager (eller efter din smag)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 aubergine
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 4 dl kogende vand
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • salt og olivenolie
  • 2 spsk sukker

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg.
  • Steg dem begge i en stor gryde med lidt olivenolie ved mellem-høj varme et par minutter.
  • Tilsæt spidskommen, røget paprika, chili og kanel og varm igennem.
  • Skræl kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden sammen med dåsetomater, flåede tomater og bouillonterninger og vand.
  • Skær aubergine og peberfrugt i mundrette tern og kom også dem i gryden.
  • Lad det hele simre under låg i en halv times tid (måske lidt mere), til kartoflerne er møre.
  • Kom kikærter i og smag til med salt og sukker.
  • Varm det hele igennem og server med ris, kartoffelmos eller som den er.