Skræl løg og skær dem i både.
Fjern skræl fra hvidløg.
Skyl peberfrugter, halver dem, fjern kernerne og skær dem i mindre stykker.
Skyl tomater, fjern stilk og halver dem.
Kom løg, hvidløg, tomater og peberfrugter på en bageplade med bagepapir og vend med olivenolie, chiliflager, et drys salt + peber, 1 tsk sukker og lidt frisk timian.
Bag det ved 175 grader i 40 minutter, til det hele er mørt.
Imens kan du lave timian-yoghurt: brug en minihakker til at blende et par store spsk creme fraiche med lidt frisk timian, salt og peber.
Hak ristede hasselnødder groft og rør bouillonterninger ud i det kogende vand.
Lad alle dine bagte grøntsager køle i 5 minutter, inden du blender dem sammen med grøntsagsbouillon, til du har en ensartet og cremet suppe. Jeg startede med 3-4 dl væske, og så hældte jeg suppen i en gryde og rørte resten af væsken i.
Du kan eventuelt varme suppen op igen, hvis den ikke er varm nok og smag til med salt og peber.
Server suppen i skåle med timian-yoghurt, ristede hasselnødder og evt. brød til.