Go Back
+ servings
bao

Dampede bao boller

Opskriften her er fra MaoBao i København, og den giver ca 20 små boller.
5 fra 2 stemmer
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 250 g kinesisk hvedemel (kan købes i kinesiske butikker, men kan også erstattes af hvedemel )
  • 240 g vand (måske lidt mere/mindre)
  • 10 g bagepulver
  • 8 g tørgær
  • 100 g sukker
  • 3 g salt
  • 3 g mælkepulver (kan undlades)
  • 30 g flydende becel (alternativt smør)

Noter

Mængden af vand afhænger ret meget af den type mel, du bruger. Prøv dig lidt frem og nå samme konsistens, som du ser på billederne.
Har du ikke en dampkoger, kan du placere et dørslag over en gryde med kogende vand eller bruge en dampindsats. Kom bagepapir prikket med mange huller i, sørg for at dørslaget ikke rør vandet og kom så et låg over, så der dannes damp.

Fremgangsmåde

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, gerne røremaskine.
  • Ælt derefter resten i på én gang og ælt godt i cirka 10 minutter, til dejen bliver blød og smidig.
  • Du kan evt tilsætte en smule mere vand, hvis dejen er for tør (se note).
  • Lad dejen hæve i 20 minutter et lunt sted og del den så i små portioner af cirka 30 g stykket.
  • Rul dem til små fine boller med hænderne.
  • Brug derefter en kagerulle til at rulle dem til ovale cirkler som på billedet ovenover.
  • Pensl dem med en smule smagsneutral olie og klap dem sammen på midten som på billedet med den olierede del i midten.
  • Lad dem efterhæve i 45 minutter.
  • Placer en asiatisk bambus damper over en gryde med kogende vand og kom et stykke bagepapir på bunden prikket med en masse huller. Hvis du ikke har en dampkoger (læs note).
  • Damp bollerne i cirka 10 minutter med låg på dampkogeren.
  • Damp ikke mere end 4-5 boller ad gangen – ellers hænger de sammen.
  • Fyld dine dampede bao med yndlingsfyld.