Go Back
+ servings
Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

En saftig, sød og syrlig blondie med hindbær, ristede mandler og ekstra hvid chokolade.
4.80 fra 10 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 250 g hvid chokolade
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg (store )
  • 1 vaniljestang
  • 150 g hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 100 g mandler
  • 125 g hindbær (friske)

Noter

Lav endelig kagen dagen før. Den bliver kun bedre af en nat på køl. 

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af.
  • Smelt 150 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad. Lad det afkøle en smule.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det med 1 tsk af sukkeret.
  • Pisk æg, sukker og vanilje luftigt og cremet i en skål – det tager et par minutter.
  • Vend smør-chokoladeblandingen og salt i med en dejskraber.
  • Sigt melet i og vend det i med dejskraberen også.
  • Hak de ristede mandler og de resterende 100 g hvid chokolade groft og vendt det i dejen.
  • Kom dejen i en form foret med bagepapir (cirka 20 x 25 cm).
  • Fordel hindbær ovenpå og tryk dem ned i dejen.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter. Måske lidt mere afhængig af ovn. Den må ikke få for meget – der skal akkurat ikke komme noget dej på, hvis du stikker en nål eller lille, skarp kniv ned i.
  • Lad kagen køle af og kom den derefter på køl for at blive helt kold, gerne til dagen efter.