Go Back
+ servings
Koldhævede grødboller med kerner

Koldhævede grødboller med kerner

Brug en kold rest havregrød i dine boller og få de lækreste koldhævede grødboller med kerner.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 9 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter
Koldhævning10 timer

Ingredienser

Grød

  • 1,5 dl havregryn
  • 3/4 dl hørfrø
  • 1/4 dl chiafrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4,5 dl vand

Boller

  • 1 portion af ovenstående grød
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 400 g mel (fx 250 g hvedemel + 150 g hvid hvede/fuldkornsmel)

Noter

Nogle har skrevet, at deres dej var lidt for tør - andre har skrevet, at den var god. Hvis din dej er for tør, kan du tilsætte 0,5-0,75 dl vand, til du har den rette konsistens. Det kan også afhænge meget af meltypen, du bruger. 

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser til grøden i en lille gryde og koge det et par minutter, til du har en tyk grød. Lad det køle af.
  • Når grøden er lillefingervarmt, kan du smuldr gær i og røre det godt rundt.
  • Kom gær-grøden i en større skål (gerne røremaskine) og kom resten af ingredienserne i.
  • Er din dej lidt for tør, kan du tilsætte ½-¾ dl vand. Det kan afhænge lidt af meltypen, du bruger.
  • Ælt dejen i 8-10 minutter.
  • Dæk skålen med låg eller et fugtigt viskestykke og sæt skålen i køleskabet natten over.
  • Næste morgen kan du forme bollerne med en ske og sætte dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bollerne ved 220 over-undervarme i cirka 15 minutter.