Go Back
+ servings
Havregrødspandekager med gulerod

Havregrødspandekager med gulerod

Havregrødspandekager aka. havregrødsklatkager med krydderier og revne gulerødder.
5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 tsk chiafrø
  • 2 gulerødder (mellemstørrelse, groftrevne)
  • 5 dl vand
  • 1 nip salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 æg
  • 3 spsk hvedemel (store)
  • 1 tsk bagepulver
  • smør

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Kog havregryn, chiafrø, revne gulerødder, vand, salt og krydderier i en gryde til en tyk havregrød.
  • Lad havregrøden køle en smule.
  • Rør derefter æg, bagepulver og mel i.
  • Varm en stor pande op til middel-høj varme og smelt lidt smør på panden.
  • Kom klatter af dej på panden og steg dem i 3-4 minutter på hver side. Det skal nok gøres af et par omgange.
  • Skru evt ned på middel-lav varme for at gennemstege pandekagerne og undgå, at de bliver mørke.