Go Back
+ servings
Vegetarisk curry med kokosmælk, kikærter og græskar

Vegetarisk curry med kokosmælk, kikærter og græskar

5 fra 3 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær (fintrevet)
  • 1 butternut squash (lille, eller hokkaido græskar)
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1,5 tsk gurkemeje
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 dl kogende vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk peanutbutter (store)
  • 140 g tomatpure
  • 2 dåser kikærter (drænet)
  • salt og peber
  • olivenolie
  • ½ citron

Til servering

  • ris
  • cremefraice (kan undlades)

Noter

Tip: Er du ikke bange for smæk på krydderierne? Så tilføj lidt ekstra – eller hvad du nu har i skabet. Karry, chili og lignende.

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Steg det et par minutter ved middelvarme i en stor gryde eller wok med 1 spsk olivenolie.
  • Skræl dit butternut (hvis ikke øko) eller skyl det godt og skær det i små tern.
  • Kom spidskommen, gurkemeje, revet ingefær og tomatpure ned til løgene og rist det igennem et par minutter.
  • Tilsæt tern af græskar sammen med peanutbutter, bouillonterninger, vand, kokosmælk, dåsetomater og drænede kikærter.
  • Rør det hele godt sammen og lad din curry simre under låg i 25-30 minutters tid, til græskarret er mørt.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Server med fuldkornsris og evt yoghurt.