*Jeg damper kartoflerne ved at komme vand i en stor gryde, sætte en si over (uden at røre vandet), komme kartoflerne op i sien og et låg over. Og så lade det simre og dampe under låget. Sådan laver du din egen dampfunktion.
Køkkenudstyr
Blender
Gryde
Kageform
Fremgangsmåde
Skræl dine søde kartofler og skær dem i små tern.
Damp dem til de er møre og falder fra hinanden, cirka 20-25 minutter (se note).
Blend havregryn og mandler til fint mel i en minihakker eller foodprocesser. Kom det op i en skål.
Blend derefter de møre søde kartfoler til mos sammen med de bløde dadler.
Kom det op til de blende havregryn og mandler sammen med kakao, honninh, kokosolie, salt og kanel.
Rør det godt sammen, hak chokoladen og vend det i.
Fordel dejen i en lille firkantet form (cirka 20 x 15 cm) foret med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 35-40 minutter. Når du stikker en nål i, skal den akkurat komme ud ren.
Lad kagen køle helt af.
Rør derefter ingredienserne til ganachen sammen, smag til med et nip salt og smør det oven på den kolde kage.
Sæt kagen med ganache på køl igen for at stivne, inden du skærer den ud. Tip: Den er nærmest endnu bedre efter en nat på køl.