Go Back
+ servings
Sød kartoffel brownie med raw chokoladeganache

Sød kartoffel brownie med raw chokoladeganache

4.50 fra 2 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

Brownie

  • 450 g søde kartofler
  • 125 g juicy dadler
  • 100 g havregryn
  • 50 g mandler
  • 4 spsk akaciehonning
  • 2 spsk kokosolie
  • 5 spsk god kakao
  • 1 nip salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 75 g mørk chokolade

Ganache

  • 2 spsk peanutbutter
  • 3 spsk kokosolie (smeltet )
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk god kakao (stor)

Noter

*Jeg damper kartoflerne ved at komme vand i en stor gryde, sætte en si over (uden at røre vandet), komme kartoflerne op i sien og et låg over. Og så lade det simre og dampe under låget. Sådan laver du din egen dampfunktion.

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Gryde
  • Kageform

Fremgangsmåde

  • Skræl dine søde kartofler og skær dem i små tern.
  • Damp dem til de er møre og falder fra hinanden, cirka 20-25 minutter (se note).
  • Blend havregryn og mandler til fint mel i en minihakker eller foodprocesser. Kom det op i en skål.
  • Blend derefter de møre søde kartfoler til mos sammen med de bløde dadler.
  • Kom det op til de blende havregryn og mandler sammen med kakao, honninh, kokosolie, salt og kanel.
  • Rør det godt sammen, hak chokoladen og vend det i.
  • Fordel dejen i en lille firkantet form (cirka 20 x 15 cm) foret med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 35-40 minutter. Når du stikker en nål i, skal den akkurat komme ud ren.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Rør derefter ingredienserne til ganachen sammen, smag til med et nip salt og smør det oven på den kolde kage.
  • Sæt kagen med ganache på køl igen for at stivne, inden du skærer den ud. Tip: Den er nærmest endnu bedre efter en nat på køl.