Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet krydderolie og kryddersalt
Timiansalt
- 2 dl groft salt
- 1 potte frisk timian
Rosmarinolie
- 3 dl olie (gerne smagsneutral)
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- 1 nip salt
Timiansalt
Pluk timianbladende af stilkene og blend dem med salt, til timian lige nøjagtigt er blendet.
Fordel det ud på en bageplade med bagepapir med dine fingre og kom det i ovnen i en time ved 100 grader varmluft.
Lad det afkøle og brug dine hænder til skille det ad til fint salt igen.
Opbevar i en lufttæt beholder.
Rosmarinolie
Pluk ‘bladene’ af rosmarinstænglerne og kom dem i en blender.
Varm olien i en gryde til 50 grader og blend den så godt med rosmarin og lidt salt.
Lad det løbe igennem et kaffefilter (det tager et par timer) og kom det så i en beholder til opbevaring.
Olien vil formentligt kun blive bedre og bedre og trække mere smag.