Go Back
Hjemmelavet krydderolie og kryddersalt

Hjemmelavet krydderolie og kryddersalt

5 fra 1 stemme
Forberedelse2 timer

Ingredienser

Timiansalt

  • 2 dl groft salt
  • 1 potte frisk timian

Rosmarinolie

  • 3 dl olie (gerne smagsneutral)
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 nip salt

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

Timiansalt

  • Pluk timianbladende af stilkene og blend dem med salt, til timian lige nøjagtigt er blendet.
  • Fordel det ud på en bageplade med bagepapir med dine fingre og kom det i ovnen i en time ved 100 grader varmluft.
  • Lad det afkøle og brug dine hænder til skille det ad til fint salt igen.
  • Opbevar i en lufttæt beholder.

Rosmarinolie

  • Pluk ‘bladene’ af rosmarinstænglerne og kom dem i en blender.
  • Varm olien i en gryde til 50 grader og blend den så godt med rosmarin og lidt salt.
  • Lad det løbe igennem et kaffefilter (det tager et par timer) og kom det så i en beholder til opbevaring.
  • Olien vil formentligt kun blive bedre og bedre og trække mere smag.