Go Back
+ servings
Grove horn med spinat, laks og flødeost

Grove horn med spinat, laks og flødeost

Grove horn med spinat, laks og flødeost. Perfekt til madpakken og fryservenlige. Så lav endelig en stor portion.
4.34 fra 3 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl vand (lunkent )
  • 30 g gær
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 dl cremefraiche (+ 1 stor spsk)
  • 2 æg
  • 75 g frisk spinat (finthakket)
  • 250 g hvid hvede (eller andet fint fuldkornsmel)
  • 170-200 g hvedemel
  • 150 g flødeost
  • 200 g røget laks
  • 1 bundt frisk dild
  • ½ dl sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Lav dejen ved at røre gær ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt 1 tsk sukker, 1 æg, olivenolie, 1 dl cremfraiche og finthakket spinat og rør godt rundt.
  • Rør derefter begge slags mel og 1 stor tsk salt i og ælt i et par minutter, gerne på røremaskine.
  • Dejen skal være elastisk og smidig, ikke klistre for meget.
  • Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
  • Rør philadelphia, 1 spsk cremefraiche og finthakket dild sammen.
  • Del den røgede laks i 12 stykker.
  • Rul dejen ud til en stor cirkel på 2-3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
  • Skær cirklen i 12 aflange trekanter/lagkagestykker (ligesom når du laver pølsehorn), smør med dild-flødeost og læg et stykke røget laks i den bredeste ende af en trekant og rul sammen mod midten.
  • Fortsæt med alle trekanter og placer på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl med et pisket æg og drys med sesamfrø og lidt havsalt.
  • Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.