Go Back
Hjemmelavet hasselnøddeis

Hasselnøddeis med chokolade

5 fra 1 stemme

Ingredienser

Hasselnøddesmør

  • 200 g hasselnødder
  • 1 nip salt

Hasselnøddeis

  • 4 pasteuriserede æggeblommer (svarer ofte til 2 bægre)
  • 1 dl rørsukker
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 80 g hasselnøddesmør
  • 50 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 1 håndfuld hasselnødder (ristede og grofthakkede)

Noter

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du erstatte lidt af mælken med piskefløde og komme ismassen (inden den burde køres på maskine) i fryseren og røre i den hver halve time, indtil du har en softice-konsistens. Rør herefter hasselnødder og chokolade i og lad den sætte sig helt.

Fremgangsmåde

Hasselnøddesmør

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 15 minutter.
  • Lad dem afkøle en smule og kom dem op i blenderen sammen med salt.
  • Blend til du har flydende nøddesmør – det tager 5 minutters tid. Du skal skrabe lidt ned af siderne i starten, indtil den får ordentligt fat.
  • Opbevar hasselnøddesmørret på køl i et rent, skoldet glas med tætsluttende låg.

Hasselnøddeis

  • Kog mælk og fløde op til lige før kogepunktet i en gryde (82 grader). Tag gryden af varmen.
  • Pisk sukker og æggeblommer sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Rør hasselnøddesmøret i og lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Kør cremen på ismaskine til tyk softice (eller følg tip i noten, hvis du ikke har en ismaskine).
  • Vend til sidst grofthakkede hasselnødder og mørk chokolade i.
  • Kom hasselnøddeisen i en beholder og frys i minimum 3-4 timer, gerne natten over.
  • Tag din is ud lidt før, så du kan scoope den til fine kugler.