Go Back
+ servings
Kirsebærkompot med vanilje

Kirsebærkompot med vanilje

5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 450 g kirsebær (eller moreller)
  • 1 spsk sukker (evt. mere hvis dine kirsebær ikke er søde)
  • 1/2 tsk vaniljepulver (eller kornene fra 1/2 vaniljestang)
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 2 spsk mandellikør (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Halver kirsebær og fjern stenen.
  • Kom kirsebær i en gryde med sukker, vanilje og citronsaft og lad det simre i 15 minutters tid.
  • Mas det evt. lidt med en gaffel, men jeg synes, at det er lækkert, når der stadig er lidt klumper i. Hvis du ikke er til klumper, kan du blende kompotten.
  • Smag evt. til med ekstra sukker og mandellikør.
  • Lad kirsebærkompotten køle af og kom den på skoldede glas. Opbevar på køl.