Go Back
+ servings
Dulce de leche / karamel af kondenseret mælk

Dulce de leche / nem og lækker karamel

Lav din egen karamel / dulce de leche af kondenseret mælk og smag til, så du fx får ingefærkaramel, saltkaramel eller peanutkaramel.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse3 timer

Ingredienser

Dulce de leche karamel

  • 1 dåse kondenseret mælk

Ingefærkaramel

  • frisk ingefær

Saltkaramel

  • flagesalt

Peanutkaramel

  • crunchy peanutbutter

Noter

OBS: Hvis du ikke er vild med at koge karamellen direkte i dåsen pga. metallet, kan du alternativt åbne dåsen og hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Sæt gummibånd på og luk låget til, så det er lufttæt. Lad det simre som beskrevet i fremgangsmåden.

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

Dulce de leche karamel

  • Fjern papir / label rundt om dåsen og lad den simre i 2,5-3 timer i en gryde med vand under låg.
  • Tag dåsen op og lad det køle helt af, inden du åbner og evt. tilsætter smag.
  • Opbevar det i et rent glas / beholder med tætsluttende låg. Det kan sagtens holde sig et par uger i køleskabet.

Karamel med smag

  • Til ingefærkaramel vil jeg anbefale dig at smage til selv. Jeg blev selv ret overrasket over, at der skal mere ingefær i, end jeg troede.
  • Sørg for at vælge en god flagesalt til saltkaramel og rør forsigtigt rundt, så du ikke ødelægger flagerne. Smag også selv til her.
  • Til peanutbutterkaramel skal du bruge 50/50 peanutbutter og karamel.