Go Back
+ servings
Ovnbagt laks med topping af krydderurter og pistacienødder

Ovnbagt laks med topping af krydderurter og pistacienødder

4.41 fra 5 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 800 g laks (en stor lakseside eller mindre laksefileter)
  • 1 bundt frisk persille
  • 150 g pistacienødder
  • 1 citron (øko, skal og saft)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hak persille fint og pistacienødder groft.
  • Rør begge dele sammen med fintrevet citronskal, citronsaft og salt og peber.
  • Fordel det oven på laksen (der ligger på en bageplade med bagepapir) og bag det i ovnen ved 180 g varmluft.
  • Hvis du bruger en hel lakseside, skal den have cirka 15 minutter. Hvis det er en mindre lakseside eller laksefileter, skal det kun have 8-10 minutter.
  • Fisken må gerne stadig være lidt rå i midten, når tiden er gået – kom staniol / sølvpapir over og lad det trække i 5-10 minutter. Så får du en saftig og veltilberedt laks.