Go Back
+ servings
Glutenfri brownie med nødder

Glutenfri brownie med nødder

4.70 fra 10 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 2,5 dl sukker (gerne brun farin eller rørsukker)
  • 1,5 dl mandler (blendet til fint mandelmel)
  • 1 shot kaffe (svarende til 4-5 spsk stærk kaffe)
  • ½ dl kakaopulver
  • 1 tsk havsalt
  • 1 dl nødder (ristede)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og 100 chokolade over et vandbad (gem de sidste 50 g chokolade til senere).
  • Pisk æg og sukker sammen et par minutter i en anden skål og rør det i chokolade-smørret sammen med kaffe, kakaopulver, salt og mandelmel.
  • Hak de resterende 50 g chokolade + 1 dl ristede nødder groft og vend det i.
  • Kom dejen i en cirka 20 x 20 cm form foret med bagepapir og bag ved 175 grader i cirka 30 minutter.
  • Lad kagen køle af på køkkenbordet og kom den derefter på køl for at sætte sig helt. Gerne et par timer eller dagen før.