Go Back
+ servings
Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan

4.72 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 800 g kartofler (små )
  • 3-4 spsk smør (jo mere jo bedre)
  • 1 fed hvidløg (stort)
  • friske krydderurter (fx persille, kørvel eller basilikum)
  • flagesalt
  • parmesan

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne og kog dem i en gryde med saltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
  • Smelt imens smørret ved lav varme og rør derefter et presset fed hvidløg og et par spsk finthakkede krydderurter i.
  • Spred de kogte kartofler ud på en bageplade med bagepapir og giv dem hver især et lille tryk – fx med en kartoffelmoser eller bunden af et glas. De skal stadig hænge sammen.
  • Brug en ske til at fordele hvidløgsmørret over de knuste kartofler og drys med flagesalt.
  • Bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
  • Tag dem ud, drys med fintrevet parmesan og giv dem 5 minutter mere. Skru evt lidt op for varmen til sidst.