Go Back
+ servings

Dadelkugler med kiks og bailey

5 fra 1 stemme
Antal: 25 stk
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn
  • 8 digestive kiks
  • 250 g dadler (juicy dadler, uden sten)
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver (mørk og god)
  • 1/2 dl bailey (eller 1-2 tsk romessens)
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1,5 dl ristet kokos (eller ristede, finthakkede nødder)

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader i 8-10 minutter.
  • Blend dem til groft mel i en god blender eller foodprocessor sammen med havregryn og kiks.
  • Blend dadler (uden sten), kokosolie, bailey, kakao og salt i.
  • Tilsæt evt lidt varmt vand, hvis massen ikke hænger sammen endnu.
  • Rul dadelmassen til kugler og tril dem i ristet kokosmel eller hakkede, ristede nødder.
  • Opbevar dem i en lufttæt boks på køl eller i fryseren (sidstnævnte er min favorit). Og lav endelig en stor portion – det vil du ikke fortryde!