Go Back
+ servings
Is a la mande / juleis med marcipan, mandler og kirsebærsauce

Isalamande med marcipan, mandler og kirsebærsauce

En opskrift på en juleis, en is a la mande og et alternativ til den klassiske risalamande - med marcipan, mandler, vanilje, chokolade og kirsebærsauce. Måske som dessert i juledagene. Helt uden ismaskine.
4.93 fra 13 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Frysetid10 timer

Ingredienser

  • 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g marcipan
  • 75 g mandler (smuttede)
  • 75 g mørk chokolade
  • kirsebærsauce

Noter

*Hvis du nemt vil kunne få isen ud og måske skære den i skiver i stedet for kugler, så kan du dække formen med husholdningsfilm, så det går lidt udover siderne. Hæld iscremen i, swirl med kirsebærsauce, fold filmen inderover og frys den. Så kan du nemmere hive isen op og skære den ud.

Fremgangsmåde

  • Skær marcipan i små tern og hak mørk chokolade og smuttede mandler groft.
  • Pisk æggehvider luftige og derefter til en stiv marengs med halvdelen af sukkeret.
  • Pisk fløde til flødeskum i en anden skål.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos med den sidste halvdelen af sukkeret.
  • I en tredje skål skal du piske æggeblommer med vaniljesukkeret til en lys og luftig æggesnaps.
  • Vend de luftige æggehvider forsigtigt i æggeblommerne og vend derefter flødeskummet i.
  • Rør marcipan, mandler og chokolade i også og kom isen i en form*.
  • Swirl et par spsk kirsebærsauce på toppen og kom den i fryseren natten over.

Servering

  • Tag isen ud af fryseren 5-10 minutter før.
  • Vend isen ud af formen og server den med ekstra kirsebærsauce ved siden af.