Go Back
+ servings
Tomatrisotto med pesto

Tomatrisotto med pesto

4.50 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g risottoris
  • 200 g squash (eller lignende grøntsag (kan undlades og erstattes med flere tomater))
  • 1 dl hvidvin
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 8 dl kogende vand
  • 20 cherrytomater
  • 1 håndfuld parmesan (fintrevet)
  • 1 dl pesto
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Steg det i en gryde ved middelvarme med 1 spsk olivenolie, til løgene er klare.
  • Skær din valgfrie grøntsag, fx squash i små tern og kom det i gryden sammen med risottoris og rist det af ved høj varme et par minutter.
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  • Skær tomater i halve og kom halvdelen i – gem resten til senere.
  • Rør bouillonterninger ud i vandet.
  • Tilsæt bouillonvand lidt ad gangen. Først en dl eller to. Rør rundt og lad det koge ind.
  • Tilsæt så en dl bouillonvand eller to mere og fortsæt sådan til risene er møre men med en smule bid. Måske du skal bruge 1-2 dl mere vand.
  • Risotto bliver cremet, når du tilsætter væsken lidt ad gangen.
  • Når den sidste væske er kogt ind, og du har en næsten færdig risotto, skal du røre de sidste tomater, 2 spsk pesto, fintrevet parmesan og godt med friskkværnet peber i.
  • Smag evt til med salt. Server med ekstra pesto og parmesan.