Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Steg det i en gryde ved middelvarme med 1 spsk olivenolie, til løgene er klare.
Skær din valgfrie grøntsag, fx squash i små tern og kom det i gryden sammen med risottoris og rist det af ved høj varme et par minutter.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
Skær tomater i halve og kom halvdelen i – gem resten til senere.
Rør bouillonterninger ud i vandet.
Tilsæt bouillonvand lidt ad gangen. Først en dl eller to. Rør rundt og lad det koge ind.
Tilsæt så en dl bouillonvand eller to mere og fortsæt sådan til risene er møre men med en smule bid. Måske du skal bruge 1-2 dl mere vand.
Risotto bliver cremet, når du tilsætter væsken lidt ad gangen.
Når den sidste væske er kogt ind, og du har en næsten færdig risotto, skal du røre de sidste tomater, 2 spsk pesto, fintrevet parmesan og godt med friskkværnet peber i.
Smag evt til med salt. Server med ekstra pesto og parmesan.