Go Back
+ servings

Hjemmelavet vaniljeis med olivenolie og flagesalt

Lav din egen hjemmelavede vaniljeis og dryp med olivenolie og flagesalt. Det lyder måske specielt, men hvis du serverer det til gæster, vil de helt sikkert være imponerede.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse25 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

Vaniljeis

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 120 g sukker

Til servering

  • flagesalt
  • olivenolie (af god kvalitet)

Køkkenudstyr

  • Ismaskine

Fremgangsmåde

Vaniljeis

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
  • Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt.
  • Fjern vaniljestangen fra gryden og hæld mælkeblandingen ned i æggeblandingen langsomt, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du pisker hele tiden. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Kom isen i en beholder og på frys i minimum et par timer.

Til servering

  • Ved servering kan du tage isen op 10 minutters tid før.
  • Scoop den til kugler, dryp med et skvæt olivenolie og drys med flagesalt.