Go Back
+ servings
Sød kartoffel granola

Sød kartoffel granola

Opskriften på denne søde kartoffel granola er til en stor beholder, og der er til minimum 10 portioner.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 portioner
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl sød kartoffel mos (jeg skræller den, skærer den i små tern og koger den mør)
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 spsk honning (flydende)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt kardemumme
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 300 g havregryn (grovvalsede)
  • 1 dl solsikkekerner (kan erstattes med alle former for kerner og nødder)
  • 1 dl græskarkerner
  • 1,5 dl soltørrede tranebær

Noter

Opbevar din granola i en lufttæt beholder.

Fremgangsmåde

  • Rør kokosolie, sød kartoffelmos, honning, krydderier og et nip salt sammen.
  • Rør derefter havregryn og kerner/nødder i.
  • Spred det ud på en bageplade med bagepapir og bag i 15 minutter ved 180 grader. Rør i det en gang eller to undervejs.
  • Herefter skal du skrue ned på 100 grader og give det omkring 15 minutter mere, til det er sprødt overalt. Her skal du også røre i det en gang undervejs.
  • Er din granola stadig ikke helt sprød, kan du lade den stå på eftervarmen lidt tid.
  • Tag det ud af ovnen, lad det køle helt af og vend så tranebær i.