Bring vand og sukker i kog i en lille gryde og lade det simre i 20 minutter.
Læg i mellemtiden husblas i blød i koldt vand – prøv at skille bladene fra hinanden efter nogle minutter, så de alle bliver helt bløde.
Kom den varme sukkersirup op i en stor skål (brug gerne en røremaskine) og opløs husblas heri, 2 blade ad gangen.
Lad det stå og køle af i 10 minutter.
Pisk din sukkersirup på middel-høj hastighed i omkring 25 minutter. Den skal være helt stiv, og det gøres klart nemmest på en røremaskine.
Imens skal du dække et par forme med flormelis ved at si en pænt lag i bunden.
Når du har en stiv marengs, kan du dele portionen op og smage til med dine valgte smage (se noter).
Kom skumfidus-masserne i de flormelisdækkede forme og si lidt mere flormelis på toppen. Det er klistret – det skal det være. Så vær tålmodig og brug en dejskraber + en spiseske til at flytte rundt på det*.
Lad det afkøle et par timer, hvorefter du kan klippe dem ud til skumfiduser.
Vend dem i ekstra flormelis og opbevar dem i lukkede poser eller bokse.