Lun mælken til lillefingervarme og røre gæren ud heri.
Kom det i en røremaskine eller stor skål og rør det sammen med kanel, æg, salt, rosiner og groft mel.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt i 5-8 minutters tid, til du har en smidig dej.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 10 stykker.
Form et stykke til en bolle og tryk den en smule flad.
Tryk en finger igennem midten af bolle og form en bagel med et hul på cirka 2-3 cm – det vil blive en smule mindre efter hævning/bagning.
Kog vand i en stor gryde sammen med lidt salt. Vandet skal bare let simre.
Kog dine bagels én ad gangen – et minut på den ene side og vend den så om og kog et minut på den anden side.
Lad dem dryppe af på et viskestykke og placer dem så på en bageplade med bagepapir.
Pensl med mælk eller et pisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 14 minutter.