Go Back
+ servings

Bagels med kanel og rosiner

5 fra 2 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse14 minutter
Hævetid1 time

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk stødt kanel (store)
  • 2 dl rosiner
  • 100 g fuldkornsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lun mælken til lillefingervarme og røre gæren ud heri.
  • Kom det i en røremaskine eller stor skål og rør det sammen med kanel, æg, salt, rosiner og groft mel.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt i 5-8 minutters tid, til du har en smidig dej.
  • Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 10 stykker.
  • Form et stykke til en bolle og tryk den en smule flad.
  • Tryk en finger igennem midten af bolle og form en bagel med et hul på cirka 2-3 cm – det vil blive en smule mindre efter hævning/bagning.
  • Kog vand i en stor gryde sammen med lidt salt. Vandet skal bare let simre.
  • Kog dine bagels én ad gangen – et minut på den ene side og vend den så om og kog et minut på den anden side.
  • Lad dem dryppe af på et viskestykke og placer dem så på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med mælk eller et pisket æg og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 14 minutter.