Lun mælken til lillefingervarme og opløse gær heri.
Rør også sukker, 1 æg, kardemomme og salt i.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen – gem de sidste 100 g.
Ælt i 5 minutters tid, til du har en fin dej.
Ælt derefter det bløde smør i og resten af melet og ælt igen 5 minutter, til din dej er blød og lækker og slipper skålen.
Lad den hæve 1 time tildækket et lunt sted. Lav imens fyldet klar.
Når dejen har hævet, skal den rulles ud på et let meldrysset bord til en rektangel på cirka 35 x 55 cm.
Smør blåbærremonce udover.
Fold en tredjedel af dejen (på den lange led) ind over midten og fold den anden tredjedel indover den første, så der er 3 lag.
Rul dejen lidt ud igen og skær 12 strimler på den korte led.
Skær hver strimmel igennem, men undlad den øverste cm, så de ligner bukseben og stadig lige hænger sammen i toppen.
Sno de 2 strimler om hinanden, put den ene ende mellem pege- og tommelfinger og snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange.
Slut til sidst med at komme enden ned i midten, mellem dine 2 fingre, så du laver en knude.
Fortsæt med alle strimlerne, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt i 45 minutter.
Pensl med et pisket æg og bag snurrerne ved 180 grader varmluft i cirka 12-15 minutter.