Go Back
+ servings
Perlebygsalat med asparges, fennikel og urtedressing

Perlebygsalat med asparges, fennikel og urtedressing

Salaten er beregnet til 4 personer som tilbehør eller som måltidssalat til 3
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl perlebyg
  • 1 fennikel (lille)
  • 12 asparges
  • 1 god håndfuld salatblade (fx feldsalat, babyspinat eller rucola)
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt persille
  • 1/2 citron (saft)
  • 1 spsk honning
  • 1 dl olivenolie

Noter

Salaten her vil smage skønt som tilbehør til kylling eller fisk, men du kan også spise den som måltidssalat – evt. toppet med et pocheret æg og serveret med lidt brød til.

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kog perlebyg i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af.
  • Blend imens dild, persille, citronsaft, honning og olivenolie godt sammen og smag til med salt.
  • Snit fennikel helt tyndt og skær asparges i små bidder.
  • Vend afkølede perlebyg med urtedressing, salatblade og snittede asparges og fennikel. Drys evt. med lidt flagesalt og spis.