Go Back
+ servings
Hjemmelavet rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft

4.50 fra 2 stemmer
Antal: 1 flaske
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
Køletid2 timer

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 liter vand
  • 4 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang (alternativt 1/2 tsk vaniljepulver)
  • citronsaft

Noter

Bland din kolde rabarbersaft med vand – ca 40/60 (saft/vand), eller som du bedst kan lide det og gerne et par isterninger og en myntekvist også.

Køkkenudstyr

  • Si
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Fjern de yderste ender af rabarber. Skyl stænglerne og skær dem i små stykker af 2-3 cm.
  • Kom rabarberstykker i en gryde med vand og giv det et opkog.
  • Så snart det koger, kan du skrue ned og lade det simre i 15 minutters tid under låg.
  • Tag det af varmen og lad det køle af et par timer.
  • Når din rabarberblanding af afkølet, skal du si rabarberstykkerne fra.
  • Pres gerne stykkerne godt i sien, så du får al væsken ud.
  • Kasser dét, der nu ligner lidt rabarbermos og kom saften tilbage i gryden med sukker.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom også dem i.
  • Varm saften op til sukkeret smelter og smag til med lidt citronsaft.
  • Lad din rabarbersaft køle helt af og kom dem på skoldede flasker.