Go Back
+ servings
Bagt græskar med feta, smilende æg og basilikumscreme

Bagt græskar med smilende æg, basilikumscreme og feta

Det her er rigtig smovsemad på den sunde og nemme måde. Bagt græskar i et fad, et par æg klækket ud i og chunks af feta. bagt i ovnen til æggene er smilende og toppet med mascarpone-basilikumscreme, ristede hasselnødder og citronskal. Super nemt og virkelig godt. Server til ristet rugbrød eller med en frisk, syrlig og simpel salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • ¾ hokkaido græskar (mellemstørrelse)
  • 6 æg
  • 100 g feta
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Topping

  • 100 g mascarpone
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl hasselnødder
  • ½ øko citron

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Start med at skylle græskar og halvere det. Fjern kerner og gem ¼ til en anden dag. Skær resten ud i aflange chunks på størrelse med en stor tommelfinger. Du kan også lave mindre tern, men så skal du være opmærksom på, at de skal have lidt mindre tid i ovnen.
  • Kom græskarstykker på en bageplade med bagepapir og vend i olivenolie og et godt drys salt.
  • Bag det i ovnen i 25-35 minutter afhængig af størrelse på græskarret. Når du kan stykke en lille kniv igennem, og det er mørt, er det færdigt.
  • Rist hasselnødderne med ude i siden i 6-8 minutter. Tag dem ud, køl dem af og nulr skallen af. Hak dem groft.
  • Lav imens cremen ved at blende mascarpone, frisk basilikum og et drys salt og friskkværnet peber sammen. Jeg bruger en minihakker. Stil den til side.
  • Fór et ildfast fadt med bagepapir og kom de bagte græskarstykker i. Lav 6 "huller" og slå æggene ud heri. Bræk feta i mindre stykker og fordel på toppen.
  • Giv det ca 10 minutter i ovnen, til hviden har sat sig, men blommen stadig er smilende.
  • Tag fadet ud af ovnen og top med klatter af basilikumscreme og hakkede hasselnødder. Riv citronskal fint udover.
  • Server med en frisk salat eller ristet rugbrød.