Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Start med at skylle græskar og halvere det. Fjern kerner og gem ¼ til en anden dag. Skær resten ud i aflange chunks på størrelse med en stor tommelfinger. Du kan også lave mindre tern, men så skal du være opmærksom på, at de skal have lidt mindre tid i ovnen.
Kom græskarstykker på en bageplade med bagepapir og vend i olivenolie og et godt drys salt.
Bag det i ovnen i 25-35 minutter afhængig af størrelse på græskarret. Når du kan stykke en lille kniv igennem, og det er mørt, er det færdigt.
Rist hasselnødderne med ude i siden i 6-8 minutter. Tag dem ud, køl dem af og nulr skallen af. Hak dem groft.
Lav imens cremen ved at blende mascarpone, frisk basilikum og et drys salt og friskkværnet peber sammen. Jeg bruger en minihakker. Stil den til side.
Fór et ildfast fadt med bagepapir og kom de bagte græskarstykker i. Lav 6 "huller" og slå æggene ud heri. Bræk feta i mindre stykker og fordel på toppen.
Giv det ca 10 minutter i ovnen, til hviden har sat sig, men blommen stadig er smilende.
Tag fadet ud af ovnen og top med klatter af basilikumscreme og hakkede hasselnødder. Riv citronskal fint udover.
Server med en frisk salat eller ristet rugbrød.