Go Back
+ servings
Sundere cookies med nøddesmør

Sundere cookies med nøddesmør

5 helt simple ingredienser har du brug for til at lave disse småkager. Du kan smage til med kanel, lakrids, vanilje, citronskal eller spise dem, som de er. Spis dem samme dag eller opbevar resten i en lufttæt boks på køl. Giver 8 små cookies.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse8 minutter
I alt13 minutter

Ingredienser

  • 6 dadler (medjool (store og saftige))
  • 1 dl mandelsmør (eller peanutbutter, hasselnøddesmør, tahin)
  • tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
  • flagesalat

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Fjern stenene fra dadler. Kom dem i en foodprocessor/minihakker med mandelsmør, bagepulver og et nip salt.
  • Blend. Tilføj 2-4 spsk vand undervejs, til dejen hænger sammen og kan blendes til en ensartet masse.
  • Kom bagepapir på en bageplade. Rul dejen til 8 små kugler og placer på bagepladen.
  • Gik hver kugle et lille tryk med våde fingre. Gik dem to tryk med en gaffel, så du laver et "gitter"-mønster på toppen.
  • Bag dine cookies i 7-9 minutter. De skal lige netop få farve og ikke blive for mørke.
  • Lad dem køle helt af.
  • Smelt chokolade over vandbad. Pynt dine cookies med chokolade på toppen eller dyp dem i chokoladen. Det er op til dig. Drys med lidt flagesalt.
  • Spis samme dag eller opbevar resten i en lufttæt beholder. Jeg opbevarer dem på køl.