Go Back
+ servings
Falafelsalat

Falafelsalat

En simpel salat med falafler, søde kartofler, syltede rødløg, feta og en appelsin-hasselnøddedressing. Opskriften er til 4 personer til madpakke eller måltidssalat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Falafelsalat

  • 200 g blandede salater
  • 2 søde kartofler (store)
  • 20 falafler (du kan også købe nogle gode)
  • 4 spsk syltede rødløg
  • 150 g feta

Appelsin-hasselnøddedressing

  • 2 spsk hasselnøddesmør (alternativ tahin)
  • 2 spsk olivenolie (+ lidt ekstra til kartoflerne)
  • 1 øko appelsin (saft og skal)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i store, mundrette tern.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og vend i lidt olivenolie og salt. Bag dem til de er møre - 25-40 minutter afhængig af størrelsen.
  • Varm falaflerne med i ovnen de sidste 5 minutter.
  • Rør dressingen sammen af hasselnøddesmør, saft og fintrevet skal fra appelsinen, de 2 spsk olivenolie og et godt drys salt og peber.
  • Anret med salat nederst, sød kartoffeltern, syltede rødløg og falafler. Smuldr fetaen over og dryp med dressingen til sidst.