Go Back
+ servings
Salat med ristet blomkålscouscous og gomadressing

Mellemøstlig salat med ristet blomkålscouscous, feta, granatæble og gomadressing

En frisk og lækker salat med ristet blomkålscouscous, persille og mynte, garantæblekerner, feta, avocado og gomadressing. Til 4 personer som tilbehør eller 3 som den er.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Salat

  • 1 blomkål (stort)
  • 75 g blandede salater
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 granatæble
  • 100 g feta
  • 1 avocado
  • 1 dl mandler (ristede)
  • 1 dl gomadressing

Dressing

  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk gomadressing
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • ½ øko citron (saften - skallen skal du bruge i salaten)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Fjern de grønne blade fra blomkålet. Riv blomkålet fint eller blend det fint i en minihakker/foodprocessor, til det ligner couscous.
  • Riv skallen af den halve citron og læg det til side.
  • Rør dressingen godt sammen og vend det med blomkålscouscous. Bred det ud på en bageplade med bagepapir.
  • Rist din blomkålscouscous i ovnen i 25 minutters tid, til det er godt gyldent. Rør i det 1-2 gange undervejs. Rist evt. dine mandler med de sidste 6-8 minutter.
  • Hak salat, mynte og persille groft. Frigør granatæblekernerne fra skallen. Smuldr feta og skær avocadokødet i mundrette stykker.
  • Lad din blomkålscouscous køle en smule af og vend det herefter med grofthakket salater og krydderurter, granatæblekerner, fintrevet citronskal, avocado, feta, hakkede, ristede mandler og den resterende gomadressing.