Go Back
+ servings
Sticky panko blomkål med honning-soja marinade

Sticky panko blomkål med honning-soja marinade

Disse sprøde og klistrede blomkål er vendt i en 'batter' og panko rasp, bagt i ovnen og herefter igen snasket ind i en honning, soja, hvidløgsmarinade. Jeg serverer dem her med mayonnaise rørt med lidt soja som snack/hapser, men du kan også komme dem i en salat, wrap, bowl eller andet. Opskriften er til 4 personer som snack eller del af en salat/bowl/wrap eller lignende.
4 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Blomkål

  • 1 blomkål (stort)
  • 80 g hvedemel
  • 125 ml vand
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 knps cayennepeber
  • 3 dl panko rasp (alternativt rasp)
  • salt

Honning-soja marinade

  • 4 spsk honning
  • 6 spsk sojasauce
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 lime (eller 1/2 citron)
  • 1 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Fjern de grønne blade fra blomkålet og bræk blomkålet i mundrette buketter.
  • Pisk hvedemel, vand, løgpulver, cayennepeber og et godt drys salt sammen. Tilføj evt. en smule mere vand - konsistensen skal være som en tynd pandekagedej.
  • Hæld panko ud i en tallerken. Vend blomkålsbukketerne i dejen og herefter i panko.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter i ovnen til møre indeni.
  • Lav imens marinaden ved at komme sojasauce, honning, limesaft, presset fed hvidløg, sesamfrø og majsstivelse i en lille gryde.
  • Kog det op og lad det simre i 4-5 minutter, til den tykner lidt.
  • Vend de sprøde blomkål i marinaden og fordel dem igen på bagepladen og giv dem 5-7 minutter mere, så marinaden trænger lidt ind og blomkålene bliver sprøde igen.
  • Spis!