Go Back
+ servings
Laks i rød karry

Laks i rød karry

En lækker, super nem og let spicy laks i rød karrysauce med masser af smag og frisk spinat. Server den klassisk med ris eller prøv en kartoffel/rodfrugtmos. Tilføjer du et ekstra stykke laks, er der til 4 personer. Ellers er der til tre, hvis du vælger lidt store laksefileter.
5 fra 4 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 laksefileter (store eller 3 små)
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk tyk, sød soya (mærket healthy boy er godt - kan undlades)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk rød karry (medium styrke)
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime
  • 1 spsk sukker
  • 250 g frisk spinat

Fremgangsmåde

  • Fjern skindet fra laksfileterne og kom dem i en lille skål med 1 spsk soya og 1 spsk tyk, sød soya. Lad det marinere, til du skal bruge det.
  • Skæl løg og hvidløg og hak det fint. Riv også ingefær fint.
  • Opvarm en stor pande til middelvarme med den smagsneutrale olie.
  • Steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter heri ved lav middelvarm til blødt.
  • Tilsæt karrypasta, fiskesauce og tomatpure og steg to minutters tid.
  • Skær peberfrugt i små tern og steg det med på panden i 1 minuts tid. Tilsæt kokosmælk, 1 dl vand, limesaft og sukker og lad det simre et par minutter.
  • Smag til med salt, sukker, limesaft og evt. mere karrypasta. Det skal gerne være syrligt-sødt og med spice efter dine smagsløg.
  • Kom laksefileter i saucen, skru ned på lav varme og læg låg på panden. Lad det dampe i 10 minutters tid, til laksen netop er tilberedt.
  • Du kan enten tilsætte spinaten de sidste to minutter, så det falder sammen og kan blandes ind i saucen (forsigtigt da laksen nemt går i stykker). Du kan også varme det op på en pande/gryde ved siden af og så røre det i saucen, når det er faldet sammen - det synes jeg er nemmest.
  • Server med ris, mos eller hvad du nu er til.