Fjern skindet fra laksfileterne og kom dem i en lille skål med 1 spsk soya og 1 spsk tyk, sød soya. Lad det marinere, til du skal bruge det.
Skæl løg og hvidløg og hak det fint. Riv også ingefær fint.
Opvarm en stor pande til middelvarme med den smagsneutrale olie.
Steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter heri ved lav middelvarm til blødt.
Tilsæt karrypasta, fiskesauce og tomatpure og steg to minutters tid.
Skær peberfrugt i små tern og steg det med på panden i 1 minuts tid. Tilsæt kokosmælk, 1 dl vand, limesaft og sukker og lad det simre et par minutter.
Smag til med salt, sukker, limesaft og evt. mere karrypasta. Det skal gerne være syrligt-sødt og med spice efter dine smagsløg.
Kom laksefileter i saucen, skru ned på lav varme og læg låg på panden. Lad det dampe i 10 minutters tid, til laksen netop er tilberedt.
Du kan enten tilsætte spinaten de sidste to minutter, så det falder sammen og kan blandes ind i saucen (forsigtigt da laksen nemt går i stykker). Du kan også varme det op på en pande/gryde ved siden af og så røre det i saucen, når det er faldet sammen - det synes jeg er nemmest.
Server med ris, mos eller hvad du nu er til.