Go Back
+ servings
Burger med sprød kylling

Burger med sprød kylling

Her får du en lækker opskrift på burger med sprød, pankopaneret kylling, avocado, syltede rødløg og chilimayo. Har du forberedt mayo og syltede rødløg, kan du lave burgeren på max 20 minutter. Opskriften er til 4 burgere.
4.60 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 4 stk burgerboller
  • 2 kyllingebryster
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • dl pankorasp (kan erstattes med almindelig rasp)
  • 1 håndfuld parmesan (fintrevet, kan undlades)
  • 2 avocadoer
  • 1 dl syltede rødløg
  • salat
  • chilimayo (eller anden mayo)
  • smagsneutral olie (til stegning)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Trim kyllingebrysterne hvis der skulle være lidt scener, fedt eller andet på.
  • Bank kyllingebrysterne flade til ca. ½-¾ cm tykkelse. Jeg lægger kyllingebrysterne på et skærebræt og et stykke bagepapir over. Her kan du banke dem flade med en kagerulle og undgå at få råt kød på kagerullen. Skær hvert kyllingebryst i to, så du har 4 i alt.
  • Tag tre dybe tallerkener frem. Pisk ægget med en gaffel i den ene. Bred mel ud i den anden og krydr det godt med salt og peber. Rør pankorasp og fintrevet parmesan sammen i den tredje.
  • Dyp hvert stykke kylling i mel, så æg og så rasp.
  • Opvarm rigeligt olie (så det dækker bunden) på en varm pande. Steg kyllingen 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme. Tag dem af varmen når de er godt gyldne og sprøde udenpå.
  • Lun burgerbollerne i ovnen. Halvér avocado, fjern stenen og skær kødet i skiver. Gør salat klar.
  • Byg hver burger op af 1 spsk mayo på hver under og overside af burgerbollen, 2-3 stykker salat, et stykke sprød kylling, 1 spsk syltede rødløg og en halv avocado.