Go Back
+ servings
Chilimayo hjemmelavet

Chilimayo

En nem og lækker opskrift på hjemmelavet chilimayo. Du kan også bruge opskriften som basis til andre smagsvarianter. Opskriften giver 2-3 dl mayonnaise.
4.34 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse6 minutter

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk citronsaft (eller (æblecider)eddike)
  • 2 dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
  • sriracha (stærk chilisauce)
  • ½ tsk chiliflager (måske lidt mere)
  • ¼ tsk røget paprika (kan undlades - men jeg elsker den lidt røgede smag)

Noter

Tip: Ønsker jeg en lidt lettere mayo, kan jeg godt finde på at vende et par spsk creme fraiche 18% i min chilimayo.

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer med salt i et minuts tid. Du skal gerne kunne se, at æggeblommerne tykner lidt/bliver lidt seje.
  • Pisk sennep og citronsaft i.
  • Pisk olien i i en tynd stråle, til du har en tyk mayo. Måske du ikke skal bruge al olien - det afhænger lidt af størrelsen på æggeblommerne.
  • Smag din mayo til med sriracha (jeg bruger måske 2-3 tsk), røget paprika og chiliflager.